brownies bakken!
Brownies komen oorspronkelijk uit Amerika. Het kleine cakeje werd uitgevonden door een kok van het een hotel uit Amerika dus rond 1900. Toen een dame van een deftige club hem vraagde om een toetje die kleiner was dan een cake en gemakkelijk met de hand te eten was. En zo ontstond de Brownie.
Alleen tegenwoordig met een iets ander recept. In het recept van deze brownie zat namelijk glazuur van een abrikoos. Het recept wat tegenwoordig veel wordt gebruikt stamt uit 1905 die in een zuid-Amerikaanse koksschool is 'uitgevonden'.
Je kunt om te variëren er ook nootjes of stukjes chocola overheen doen. ( of erin te doen natuurlijk! )
Je kan mixen voor Brownies altijd in supermarkten kopen of gewoon de ingrediënten kopen.
Bij Browniemixen staat vaak het recept op de achterkant.
Voor gewoon losse ingrediënten hierbij een recept!
Wat heb je nodig ?
- 200 gram pure chocola
- 100 gram boter
- 300 gram bruine basterdsuiker
- 1 deciliter melk
- 3 eieren
- 125 gram bloem
- 2 eetlepels cacaopoeder
- en een beetje zout
Pak een cakeblik en smeer er wat boter in en laat het beslag erin glijden. Maak het een beetje netjes aan de bovenkant zodat het niet een helemaal misvormde Brownie wordt.
Nu kan je het gaan bakken, je moet je ongeveer 30 minuten zien te vermaken. Daarna moet je even kijken of het gaar is, de bovenkant is lekker knapperig en de binnenkant zacht.
Laat de brownies nog even afkoelen ( tenzij je je mond wil laten affikken ). Dan even in stukjes snijden en genieten maar !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten